Zelf links plaatsen

Als je een link naar jouw website wilt plaatsen op een andere website, zijn er een aantal stappen die je zelf kunt nemen:

  1. Zoek websites die relevant zijn voor jouw niche of branche en die linkmogelijkheden bieden. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op blogs, directories of forums die relevant zijn voor jouw onderwerp.

  2. Kijk of de website een ‘contact’ of ‘over ons’ pagina heeft en zoek daar naar informatie over het plaatsen van links. Soms bieden websites specifieke instructies voor het indienen van een link of hebben ze een speciaal formulier hiervoor.

  3. Neem contact op met de eigenaar of beheerder van de website en vraag of ze geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een link naar jouw website. Zorg ervoor dat je een duidelijk en beknopt verzoek stuurt en leg uit waarom jouw website relevant is voor hun publiek.

  4. Als je een linkruil voorstelt, waarbij je aanbiedt om ook een link naar hun website te plaatsen, zorg er dan voor dat je een website aanbiedt die relevant en van hoge kwaliteit is.

  5. Als je linkbuilding uitbesteedt aan een professioneel bureau, zorg er dan voor dat ze werken volgens de richtlijnen van zoekmachines en alleen werken met kwalitatieve websites. Vermijd bureaus die werken met black hat technieken.

  6. Houd een lijst bij van de websites waarop je links hebt aangevraagd en welke reacties je hebt ontvangen. Het kan enige tijd duren voordat je reacties krijgt, dus wees geduldig.

Het is belangrijk om te onthouden dat het plaatsen van links naar jouw website een belangrijk onderdeel is van zoekmachineoptimalisatie, maar dat het niet de enige factor is. Het is ook belangrijk om te werken aan on-page SEO en het creëren van waardevolle en relevante inhoud op jouw website. Door dit te combineren met linkbuilding, kun je de zichtbaarheid van jouw website vergroten en hoger scoren in de zoekresultaten.